Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бриаторе: Алонсо поемаше по-добре напрежението от Шумахер

Бриаторе: Алонсо поемаше по-добре напрежението от Шумахер

46
0

Шефът на Рено, Флавио Бриаторе, вярва, че Фернандо Алонсо притежава нужните качества да задмине дори и бившия му пилот, Михаел Шумахер – особено когато става дума за справяне с напрежение.

Въпреки че му е малко трудно да определи кой от пилотите е по-добър, Бриаторе твърди, че има една област, в която Алонсо е много по-добър от седемкратния световен шампион.

„Те са двама различни пилоти, в различни ери от Формула 1” – каза Бриаторе пред „Ф1 Рейсинг”. „Но между тях двамата мисля, че Фернандо прави по-малко грешки от Михаел.”

„Колкото повече натиск оказваш върху Фернандо, толкова по-добър става той. Михаел не се справяше толкова добре с напрежението.”

Бриаторе смята, че неуспешното преминаване на Алонсо в тима на Макларън е направило от него по-добър пилот.

„Фернандо си е Фернандо. Той просто се върна с една година повече опит. И на това ниво, особено в толкова силен тим, това е много важно.”

По отношение на това, че Алонсо обяви в края на 2005 година, че ще премине в Макларън, Бриаторе коментира: „Със сигурност не беше приятно. Беше Коледа и това определено не бе добър коледен подарък.”

„Знаех, че ще бъде трудно за него, тъй като човешкият елемент е много важен за Фернандо, а там той не се чувстваше щастлив. Но аз не бях ядосан или разочарован. Просто тъжен.”