Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бриаторе: Алонсо ще стане шампион

Бриаторе: Алонсо ще стане шампион

28
0

Флавио Бриаторе е убеден, че Алонсо ще спечели шампионата тази година, въпреки чудесното представяне на съотборника му Хамилтън.###Флавио Бриаторе е убеден, че Алонсо ще спечели шампионата тази година, въпреки чудесното представяне на съотборника му Хамилтън. В момента британецът води с 10 точки във временното класиране пред двукратния световен шампион и много специалисти вярват, че може да грабне титлата в дебютния си сезон.
Шефът на Рено обаче е на съвсем противоположното мнение:
„Фернандо ще спечели, 100% съм сигурен. Той знае какво трябва да направи. Миналата година имаше момент, когато изглеждаше, че ще изгуби шампионата. Всички мислеха, че наистина ще изгуби. Хвърляйки се в предизвикателството заедно обаче, завършихме като победители. За да спечели е необходимо да направи същото, което стори в последните четири състезания миналия сезон. Да се концентрира върху работата си с колата, да не позволява външни гласове да го смущават. Той не е сам. Има чудесно семейство, което го следва навсякъде. Подкрепян е от мениджъра си Луис. Тук сме и ние, които ще викаме за него.”
Бриаторе счита, че Фернандо е над всички останали и е абсолютен шампион. Италианецът приема за нормално бившият му пилот да има трудности при адаптацията си в нов отбор.