Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бриаторе: Хамилтън е по-зрял

Бриаторе: Хамилтън е по-зрял

51
0

Шефът на Рено, Флавио Бриаторе, промени позицията си и коментира, че Люис Хамилтън е научил урока си от миналата година. Но Бриаторе все още смята, че най-голямото изпитание за британеца ще бъде това да опитоми глада си за победи, когато е на пистата.

Хамилтън загуби титлата преди 12 месеца, въпреки че два кръга преди финала на сезона пилотът на Макларън водеше със 17 точки.

И въпреки че Хамилтън говореше за консервативен подход в последните няколко кръга, то грешката му в първия завой на Фуджи повдигна въпроса дали наистина е узрял. Именно това накара и Бриаторе да каже, че според него Люис отново ще изпусне титлата.

Но след като Хамилтън се реабилитира с победата си в Шанхай, Бриаторе предположи, че най-голямото предизвикателство пред младия британец ще е да промени целите си – на завършване в зоната на точките.

Пред autosport.com шефът на Рено уточни забележките си по отношение на Хамилтън: „Това, което казах, бе достатъчно просто. Това, което казах, е, че е много трудно, когато има подобно напрежение.”

„Миналата година той загуби 17 точки за две състезания, а понякога и второто, третото или четвъртото място може да е цел. Това е мисълта ми.”

„Не е възможно да се печели постоянно. Понякога се бориш за титлата и е достатъчно да завършваш втори или трети. А защо не и пети.”

Бриаторе вярва, че Хамилтън е приел факта, че понякога и подиум е достатъчен. Доказателство за зрелостта му е фактът, че в Сингапур той е решил да не рискува.