Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бриаторе недоволен от Алонсо: Предупредих го да спре да кара колело по...

Бриаторе недоволен от Алонсо: Предупредих го да спре да кара колело по пътищата

3239
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо; снимка: Рено

Флавио Бриаторе е недоволен от Фернандо Алонсо заради инцидента, при който двукратният световен шампион пострада. Испанецът падна при сблъсък с автомобил, докато караше велосипед близо до дома си в Лугано, Швейцария. Впоследствие претърпя коригираща операция на горната челюст, а наскоро започна отново да тренира. Алонсо поддържа постоянно връзка с Бриаторе, който преди години му бе и мениджър. Италианецът ръководеше Рено в годините, когато Фернандо спечели двете си титли във Формула 1. Двамата са близки до ден-днешен, но в разговор с журналист Питър Уиндзор Бриаторе не скри недоволството си от пилота.

„Фернандо вече тренира и се възстановява бързо. Абсолютно съм сигурен, че ще участва в теста, който започва на 12 март. Това няма да е проблем. Той ще е готов.“

„Предупредих го да спре да кара колело по пътищата, защото е опасно. Да ходи в планината и да тренира с маунтинбайк, там има далеч по-малко трафик. Той обаче не иска да ме чуе, та се наложи да го заплаша, че лично ще го заключа в гаража му!“, сподели Бриаторе.

Междувременно Естебан Окон, който ще е съотборник на Алонсо в Алпин тази година, кара Рено RS18 от 2018 г. на пистата Пол Рикар. Това ще е втори сезон за него с френския отбор, който до миналия сезон бе Рено.

„Беше чудесно, страхотен ден“, коментира Окон. „Това е най-добрият начин да си върнеш ритъма. Чувстваме се много, много подготвени за Бахрейн. Прекрасно бе и да сме отново на Пол Рикар. Нямам търпение отново да се състезавам в Гран при на Франция.“