Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бриаторе планира дело срещу семейство Пикет

Бриаторе планира дело срещу семейство Пикет

35
0

Флавио Бриаторе планира да заведе дело срещу семейство Пикет, след като официално бе свалена забраната му за достъп до моторните спортове.

Още през септември, когато се разрази скандалът покрай умишления инцидент на Нелсън Пикет младши, Бриаторе обеща, че ще съди Пикет баща и син. След това обаче италианецът се раздели с Рено и получи доживотна забрана за достъп и участие в моторните спортове.

Когато е бил запитан от „Гадзета дело Спорт“ дали планира да предприеме някакви действия срещу семейство Пикет, Бриаторе отговори: „Това е много вероятно. Лошото, което ми бе сторено, няма да бъде забравено за един ден.“

Бриаторе е категоричен, че в основата на забраната са били личните му конфликти с тогавашния президент на ФИА Макс Мозли: „Това бе случай на отмъщение от Мозли, който винаги е управлявал ФИА и Световния съвет, сякаш са негова частна собственост… Той ме увери, каза ми, че са наясно, че нямам нищо общо с това. След това обаче дойде присъдата. Това беше много неблагородно след 18 години във Формула 1… Първо Мозли се опита да ме накара да загубя титлите си, веднъж с Шуми, а после и с Алонсо, но след това се опита да ме унищожи с тази история.

Италианецът обаче очаква по-добри отношения с настоящия президент Жан Тод, въпреки че под негово ръководство ФИА отново не позволява на Бриаторе да участва активно в спорта.