Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Накратко: Бриаторе пребори коронавируса, Квят тренира с Конър Макгрегър

Накратко: Бриаторе пребори коронавируса, Квят тренира с Конър Макгрегър

1118
0
Флавио Бриаторе
снимка: Рено

Флавио Бриаторе пребори коронавируса, който в края на август доведе до хоспитализацията му. Бившият шеф на Бенетон и Рено във Формула 1 публикува видео в Инстаграм, в което разказа за преживяното.

„Не искам да омаловажавам опасността от коронавируса, а просто да разкажа какво ми се случи“, каза Бриаторе

„Миналата година имах пневмония и нищо не може да се сравни със състоянието, в което бях в продължение на 24 дни. Сега изкарах в болницата 3-4 дни, след което ме изписаха. Почувствах се длъжен да споделя опита си, защото сега разбирам, че COVID-19 може да бъде победен.“

Данил Квят е споменавал неколкократно, че се интересува от бокс и му се иска да опита силите си на ринга

Докато все още е във Формула 1 обаче, пилотът на Алфа Таури се ограничава с тренировки. Последната бе особено интересна, тъй като бе с Конър Макгрегър. Бившият професионален ММА боец и боксьор е сред най-големите звезди в спорта. Известен с необуздания си характер, преди броени дни той бе арестуван на Корсика след сбиване в бар. По случая тече разследване. През юни Макгрегър обяви, че се оттегля от професионалния спорт, но стори същото още през 2016 и 2019 г.

 

View this post on Instagram

 

Was cool to meet @thenotoriousmma Great person and great fighter!

A post shared by Daniil Kvyat (@danydk1) on

Пиер Гасли стана почетен член на Автомобилния клуб на Милано

Това е признание за победата му в Гран при на Италия.

„Много се радвам, че спечелих на Монца. От малък си мечтаех за такъв успех, още откакто гледах Михаел Шумахер да кара. Но да взема победа зад волана на Алфа Таури на 20 км от дома си, е просто невероятно! Този успех ще остане завинаги в сърцето ми. Искам да се представям още по-добре и пак да спечеля. Надявам се на повече точки този сезон, а в бъдеще – да се боря за титлата“, каза Гасли.