Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бриаторе: Проблемите с гумите няма да обезсърчат Рено

Бриаторе: Проблемите с гумите няма да обезсърчат Рено

50
0

Проблемите с гумите на пилотите на Рено във вчерашната Гран при на Монако няма да предизвикат паника в отбора, заяви шефът на тима Флавио Бриаторе. Фернандо Алонсо загуби подиум, след като в последните двайсетина тура на състезанието автомобилът му бе с много влошено поведение заради силно износване на задните гуми и това позволи и двата болида на Уилямс да го изпреварят. Подобен проблем попречи и на Джанкарло Фисикела, който пък завърши едва 12-ти. И двамата бяха избрали за надпреварата по-твърдата смес на Мишлен.

Беше наистина трудно състезание за мен. Опитах се да внимавам за гумите още от старта и затова не се притеснявах особено от факта, че Райконен дръпна напред, но в последните 20 обиколки ситуацията беше наистина сложна – обясни Алонсо. – Направих каквото можах, за да задържа Уилямс-ите, но те можеха да спират много по-късно от мен в шикана. Затова предпочитам да гледам позитивните аспекти: спечелихме точки, а това е по-добре, отколкото да си тръгнем без нищо.

Фисикела допълни, че надпреварата е била една от най-трудните в кариерата му. Бриаторе от своя страна каза, че проблемите с гумите определено са причина за тревога, но няма да обезсърчат хората му:

Единственият начин да се анализира е да прегледаме спокойно ситуацията. Негативната страна е, че съперниците ни свършиха по-добра работа от нас. Позитивната е, че все пак си тръгваме с пет точки. Но сезонът е дълъг и на всички ни е ясно, че имаме много работа, за да се задържим на върха на таблицата.