Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бриаторе: Заслужихме победата

Бриаторе: Заслужихме победата

36
0

Първа победа от две години насам за екипа на Рено спечели Фернандо Алонсо в Гран при на Сингапур. Испанецът не вярваше, че има шанс за добро класиране, след като вчера остана 15-и в квалификацията заради повреда на горивна помпа. Състезанието обаче се разви по най-добрия за него начин и той се качи на най-високото стъпало на почетната стълбичка.
Невероятна победа за Рено и Фернандо. Днес автомобилът ни бе невероятно бърз, по-силен от Ферари и Макларън и въпреки че имахме късмет с излизането на колата за сигурност, заслужавахме тази победа. Тя е много важен резултат за Рено след два трудни сезона и ще ни помогне в подготовката за 2009 г. – коментира шефът на тима Флавио Бриаторе в обичайния си приповдигнат стил след успеха.
Въпреки чудесната победа обаче, Алонсо все още не е решил какво ще прави следващия сезон, заяви самият той малко след финала.
Просто искам да благодаря на отбора, защото те работят непрекъснато по тази кола. За това състезание например имахме ново предно крило. Освен това се трудят по болида за догодина, но не забравят и настоящия шампионат. Победата ни е благодарение огромните усилия на всички – заяви испанецът.
Шампионът за 2005 и 2006 г. допълни, че се надява успехът от Сингапур да е повратна точка за тима, което ще стане ясно на пистата Фуджи в Япония.