Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Британски съд оневини Аеролаб и Катерам, Форс Индия се обръщат към ФИА

Британски съд оневини Аеролаб и Катерам, Форс Индия се обръщат към ФИА

36
0
Хейки Ковалайнен

Върховен съд във Великобритания издаде присъда по делото между Аеролаб, Катерам и Форс Индия – от тима на Виджай Маля обвиниха компанията, че е използвала техни разработки при сътрудничеството си с отбора на Тони Фернандес (който тогава се казваше Тийм Лотус).

Присъдата обаче гласи, че обвинението не е доказало такова нещо. По време на 14-дневната процедура бяха изслушани редица експерти и съдията стигнал до извода, че някакви компоненти са използвани и заради това е наложена глоба на Катерам (25 000 евро).

Отне много време, но съм невероятно щастлив, че всички (1Малайзия Рейсинг Тийм и Майк Гаскойн) бяха оневинени. Винаги съм смятал, че случаят стигна дотук заради опитите на Форс Индия да отложи плащания – коментира управляващият директор на Аеролаб Жан-Клод Мижо.

В същото време съдът постанови, че Форс Индия трябва да плати на компанията – задължението възлиза на 850 000 евро. От отбора заявиха, че при това положение ще се обърнат към ФИА, продължавайки да твърдят, че правата им са нарушени. Според тях Аеролаб систематично са използвали общата им работа, за да подпомагат тима на Фернандес. На Форс Индия може да се наложи да плати и съдебните разходи, след като са отказали извънсъдебно споразумение.