Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Буеми не е разочарован, че е загубил опцията с Тойота

Буеми не е разочарован, че е загубил опцията с Тойота

54
0

Себастиен Буеми потвърди, че не е разочарован от факта, че остава в Торо Росо през 2010 година, след като Тойота се оттеглиха от Формула 1.

Младият швейцарец, който се представи силно с базирания във Фаенца екип през тази година, наскоро разкри, че е водил преговори с тима на Тойота. В последствие обаче японците решиха да се оттеглят от спорта, така че Буеми определено няма за какво да съжалява.

Имаше някои преговори с Тойота, но това е всичко. Беше си възможност като всяка друга. Нямам никакви проблеми с Торо Росо“ – казва Буеми. Той има договор с джуниър екипа на Ред Бул до края на 2010 година, като по отношение на бъдещето само уточнява: „Има някои опции, но ще видим какво ще стане.

Във връзка с 2009 година Буеми коментира: „Разбира се, че ще бъде добре да спечелим състезание, но трябва да сме реалисти. Аз съм с един от най-малките екипи във Формула 1. Трябва да спечеля точки, да покажа на какво съм способен и да се опитам да привлека вниманието на по-големите отбори, за да получа шанс да карам печеливша кола.

За първи път Торо Росо няма да разчитат на шаси на Ред Бул, а ще конструират болида си самостоятелно. Буеми каза, че ще види новата кола на отбора си за пръв път на 30 януари във Валенсия, когато ще бъде и дебютът й.