Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Буеми се надява да кара за Ред Бул в бъдеще

Буеми се надява да кара за Ред Бул в бъдеще

36
0

Наскоро се появиха слухове, свързващи Себастиен Буеми с тима на Рено, но самият швейцарец ги опроверга, заявявайки, че ако ще сменя тима си в бъдеще, то желанието му е да го замени с този на Ред Бул.

Буеми има договор с Pед Бул, но в момента кара за по-малкия тим на компанията – Торо Росо и наскоро бе потвърден като пилот на отбора и за догодина.

Преди време швейцарската преса писа, че Буеми може да премине в Ред Бул още през 2012-та, но това ще бъде възможно само ако единият от сегашните пилоти на тима напусне.

Самият швейцарец неколкократно изрази желанието си да остане лоялен към Ред Бул, така че поне за момента преминаването му в конкурентен отбор като че ли не е опция.

„Тимът ми ме потвърди и за следващия сезон, така че съм наистина щастлив да съм част от семейството и че ще можем да продължим да работим заедно с Торо Росо и през 2011-та.

Очевидно е много хубаво, когато те искат и други отбори, защото това значи, че те мислят, че си достатъчно добър, за да се впишеш в техния тим. Така че е приятно и ти се чувстваш добре, когато чуваш подобни неща.

Но Ред Бул ми помогнаха толкова много в миналото и все още ми помагат, затова аз искам да остана с тях колкото може по-дълго. Искам да печеля точки, искам да печеля състезания и шампионати. Мисля, че това е очевидно при всички пилоти.

Работим много и съм уверен, че в бъдеще ще мога да седна в кокпита на Ред Бул, който в момента е най-бързата кола“, заяви Буеми.