Начало Автомобили Bugatti Veyron Grand Sport

Bugatti Veyron Grand Sport

84
0

Bugatti най-накрая представят обещаната открита версия на своя суперспортист Veyron. Моделът се нарича Grand Sport и се очаква да бъде представен за път по време на тазгодишното издание на Pebble Beach Concourse d’Elegance, което ще се проведе на 16 август.

Veyron Grand Sport има съответно сваляем твърд покрив, както и серия други интересни елементи, който да го направят наистина ексклузивен. Тъй като колата е създадена като открит модел, то структурата й трябва да бъде заздравена допълнително. Идеята е обаче да се запази максималната скорост от 407 км/ч, както е при оригиналния модел. Според последни данни обаче максималната скорост ще бъде 403 км/ч.

Директорът на отдела за комуникации в Bugatti, Джорж Келър, подчертава, че своебразната „тарга” конструкция е една от най-нормалните и приемливите. Иначе не би имало начин как да се запази защитната клетка против преобръщане. Недостатък на това е, че сваляемият ви покрив трябва да стои някъде, като за тази цел най-подходящ е гараж.

В момента всички очакват от Bugatti да разкрие малко повече за цените и евентуалния брой модели. За изминалите няколко месеца Bugatti пък представиха постепенно своята колекция от редки суперавтомобили – Pur Sang, Sang Noir, Pegaso и Fbg par Hermes – които се оказаха съответно изключително ексклузивни и недостъпни.