Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Булие: Ако Петров продължава в същия дух ще запази мястото си

Булие: Ако Петров продължава в същия дух ще запази мястото си

30
0

Според тим-шефа на Рено – Ерик Булие, ако Витали Петров се представи и в останалите надпревари по начин, подобен на този в Унгария, ще запази мястото си в отбора.

В момента се носят доста спекулации относно това, че бъдещето на руснака в Pено далеч не е сигурно, а самият Булие заяви наскоро, че все още е рано да се каже дали той ще кара за Рено и догодина или не. Но след състезанието на Хунгароринг, където Петров се класира по-напред от съотборника си Робърт Кубица на старта и впоследствие финишира на чудесното пето място, шансовете му да остане определено се повишиха.

„Не можеш да вземеш решение само заради резултатите от едно състезание, но ако той продължи да блести по подобен начин и по-нататък и печели още точки, определено ще осигури бъдещето си в тима доста бързо.

Мисля, че той се приближава и става все по-бърз, както и доста по-самоуверен. Той знае, че може да достига до финалната част на квалификациите и се учи къде може да натиска и къде не. Става въпрос например за изпреварванията по време на спиранията в бокса. Той определено се подобрява“, смята Булие.

В момента Петров е на 12-та позиция в генералното класиране при пилотите и има най-много точки от всички новобранци, но въпреки това изостава от Кубица с 72 точки.