Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Булие: Бъдещето на Петров зависи само от него

Булие: Бъдещето на Петров зависи само от него

31
0

Шефът на отбора на Рено – Ерик Булие, смята, че бъдещето на Витали Петров в тима зависи само и единствено от него.

Наскоро се появиха слухове, че Петров не е достатъчно убедителен и не може да постигне темпото, което показва съотборникът му Робърт Кубица, но според Булие руснакът безспорно е най-добрият новак тази година и ако постигне достатъчно добри резултати до края на годината, ще запази мястото си.

„Бъдещето му всъщност е в собствените му ръце. Ние не сме разочаровани от него – той определено е най-добрият новак в падока.

Понякога той върши доста впечатляваща работа, но определено не му достига постоянство, за да взима точките, които заслужава. Ние определено се нуждаем от това и двете ни коли да печелят точки, така че това очевидно поражда някои слухове около мястото му в отбора, но ние сме изцяло отдадени на него. Щастливи сме, че той е с нас и ще направим всичко възможно, за да му помогнем да направи последната крачка към достигането на мястото, на което искаме да бъде.

Сега очакваме от него да направи няколко силни уикенда и добри тренировки, за да стигне до точките“, заяви французинът, който също така разкри, че за следващите няколко състезания Рено подготвят промени по своята F-Duct система.