Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Булие: Грожан си научи урока

Булие: Грожан си научи урока

35
0
Ерик Булие,Мартин Уитмарш

След невероятната каскада в Белгия, Ромен Грожан бе принуден да наблюдава Гран при на Италия от страни. Наказаният французин този път не бе в кокпита на Лотус, а на питуола на отбора. Според шефът на Лотус, Ерик Булие, това не е било напразно и неговия пилот е получил ценен урок.

“Със сигурност му е било от полза, защото когато си в колата, чуваш само и единствено своето радио”, обясни Булие. “Когато си на питуола обаче чуваш комуникациите и на двете коли, и има доста неща, които можеш да научиш.”

Според тим шефа, наказанието е оказало необходимото влияние върху неговият пилот и той ще се завърне променен след принудителната пауза.

“Със сигурност той си е взел поука и си е научил урока. Няма търпение да се върне в кокпита за Гран при на Сингапур.”

Много повече радост обаче в момента на Булие доставя световният шампион Кими Райконен. Той все още не е постигнал първата си победа след завръщането си във Формула 1, но показва изключително постоянство и се изкачва все по-напред в класирането при пилотите.

“Представянето му е много добро”, продължава Булие. “Трябва да продължим да печелим точки и да се представяме постоянно. Това ще е ключът към спечелването на титлите.”

В последните шест състезания финландецът е спечелил 86 точки, докато останалите преследвачи на Фернандо Алонсо са значително по-назад в този показател. Люис Хамилтън е спечелил 54 точки за този период, Сестиян Фетел 55, Марк Уебър 53, а Дженсън Бътън – 56. Според Булие това е добър показател и той не вижда, защо той трябва да се променя в идващите състезания.

“Радваме се на предстоящите състезания, защото те трябва да пасват на колата ни по-добре, така че се надяваме, да продължим да се изкачваме в класиранията.”