Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Булие: Нормално е да опитаме да вземем третото място при конструкторите

Булие: Нормално е да опитаме да вземем третото място при конструкторите

44
0
Кими Райконен

Екипът на Лотус е четвърти в класирането при конструкторите след Гран при на Италия, но разликата спрямо третите – Ферари – е само 9 точки. Надпреварата на Монца не бе лека за екипа от Енстън, но там никой не се е отказал да се бори, категоричен е шефът на отбора Ерик Булие.

На Монца определено бе най-трудното ни състезание, така е. Но всъщност се чувствахме малко странно заради това, че не се отправихме към подиума в края на състезанието. А това говори много за състоянието на умовете ни! Нещата се променят толкова бързо във Формула 1. Миналата година щяхме да сме много щастливи от пето място. Този сезон говорим, че изминалият старт с такъв резултат е бил най-лошият за нас… Няма причина да смятаме, че няма да сме бързи в Сингапур. Бяхме конкурентоспособни в Монако и Валенсия. Ромейн Грожан обича такива писти, а Кими Райконен винаги е бил бърз там – обясни той.

Булие отново повтори, че отборът няма да използва новата си система на двоен DRS и че тя трябва отново да е на писта в Япония:

– Все пак имаме някои нови неща за Сингапур, които би трябвало да подобрят представянето. Много съм доволен от напредъка при спиранията в бокса. Счупихме рекорда си на Монца със смяна на гуми за 2,44 сек, но най-важното е, че работата ни в пита е постоянна.

Французинът коментира също така, че Грожан е добре след наказанието си. Пилотът следи отблизо работата на Райконен на Монца и според шефа на екипа е научил няколко полезни трика за себе си. Булие е останал впечатлен от темпото на Жером Дамброзио в Италия. В същото време той не се тревожи от факта, че екипът загуби третото място при конструкторите след Монца:

– Винаги сме казвали, че целта ни за тази година е четвърто място при екипите. Но имайки предвид темпото ни, би било съвсем нормално да опитаме да вземем трето. Отборите са толкова близо един до друг, че всичко е възможно. Трябва да продължим да печелим постоянно точки до края на сезона.