Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Булие отрича в Twitter да напуска Лотус

Булие отрича в Twitter да напуска Лотус

28
0
Ерик Булие

След като в събота вечерта в Twitter се появиха изявления от „добре информирани“ източници, че Ерик Булие напуска Лотус, за да се присъедини към Ферари, самият французин използва същата платформа на 15 декември, за да отрече да има предложения от други отбори и да напуска екипа.

„Скъпи последователи, в нито един момент не съм получавал предложения от други отбори и не напускам екипа Лотус. Благодаря за вашата подкрепа“, написа Булие в Twitter.

Информациите се появиха от различни източници едно временно и бяха цитирани от германски и английски журналисти. Според някои пък французинът ще премине във Форс Индия след като бъде обявено оттеглянето му от Лотус. Подобна крачка едва ли ще е изненадваща, като се има предвид борбата за власт в Енстън. Според източниците инвеститорът Андрю Руън, които по-рано през годината зае на Жерар Лопес и Ерик Лукс сумата от €60 млн., се опитва да се отърве от двамата люксембургци и да продаде отбора, за да успее да си върне парите. Лопес и Лукс разчитаха на сделката с Куантум, която обаче така и не се състоя.

Заплатите на 500-те служители в завода в Енстън отдавна се бавят, а Кими Райконен все още не е получил своето възнаграждение, което възлиза на двуцифрено число милиони евро. Представителят на Куантум, Мансур Иджаз отдавна не отговаря на своя мейл адрес.