Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Булие стана управляващ директор на Гран при на Франция

Булие стана управляващ директор на Гран при на Франция

686
0
Ерик Булие
Ерик Булие, снимка: Майкъл Потс

Ерик Булие стана управляващ директор на Гран при на Франция във Формула 1. Бившият спортен шеф на Лотус и Макларън е част от организационния екип на състезанието от февруари миналата година. Досега той беше глобален посланик на събитието, а също стратегически и оперативен съветник.

На новата си позиция Булие ще отговаря директно пред шефа на промоутърската компания на надпреварата Кристиан Естроси. Именно благодарение на последния състезанието се върна в календара на Формула 1 през 2018 г. За тази година се предвижда промяна на конфигурацията на пистата Пол Рикар в първия сектор.

На събитие в Париж Булие заяви, че предстои промените да бъдат одобрени от ФИА. И след като това се случи, те могат да бъдат извършени само за 4 дни. А в резултат на измененията, възможностите за изпреварвания на трасето би трябвало да се подобрят значително.

„Работим върху това от няколко месеца и сме на финален етап“, обясни Булие. „Подали сме заявка за промяна на трасето след цялата работа, която беше свършена с FOM.“

Предложението на екипа на Булие и FOM e първата тясна секция от завои 3, 4 и 5 да бъде значително по-широка, което да доведе до много по-сериозно спиране за зоната Сент Бом, където сега са 5-и и 6-и завой.

Така според Булие ще се получи нова дълга права и втора добра зона за изпреварвания, след тази на обратната права преди шикана. Последният в крайна сметка ще бъде запазен, като имаше предложение именно той да бъде премахнат, за да стане обратната права отново много дълга и в края й да има изпреварвания.