Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Булие: Уважаваме безкрайно много съперниците си от Мерцедес

Булие: Уважаваме безкрайно много съперниците си от Мерцедес

59
0
Ерик Булие,Стив Нилсен

Рено и Мерцедес цяла година водят битка за четвъртото място в класирането при конструкторите във Формула 1. Три кръг преди финала на сезон 2010 г. немският тим има преднина от 43 точки, но това не обезкуражава французите, твърди шефът им Ерик Булие.

– Какво е настроението на отбора след Гран при на Япония?

– Първоначалните чувства бяха, разбира се, огромно разочарование и недоволство. Състезание от три обиколки при трета позиция на грида не може да доведе до друго усещане. Още повече, когато се случва при ясното съзнание, че можеше да вземем подиум. Но през този уикенд имаше и позитивни неща. Роберт [Кубица] свърши изключителна работа в квалификацията и направи може би един от най-добрите си [бързи] турове за тази година, като това го прати четвърти. Цялото ни ниво на конкурентоспособност бе значително по-добро спрямо това в Сингапур. Предизвикателството за нас сега ще е да опитаме да удържим това ниво до края на сезона.

– Какво се случва преди първата надпревара в Корея?

– Винаги е вълнуващо да пристигаш на нова дестинация, а след демонстрацията ни в Сеул по-рано този месец сме сигурни, че можем да очакваме много топло и ентусиазирано посрещате от местните фенове. Всяко ново трасе има доста неизвестни и носи потенциал за изненади. Самата писта има различни предизвикателства, някои от които ще паснат добре на колата ни, други – по-малко. Както винаги целта ни ще е да извлечем максимума от болидите и да се възползваме максимално от всяка предоставена ни възможност.

– Отборът изостава с 43 точки от Мерцедес в шампионата при конструкторите. Реалистична цел ли е все още четвъртото място в това подреждане?

– При три оставащи състезания борбата определено стана по-трудна. Но това е Формула 1 и всичко може да се случи. Уважаваме безкрайно много съперниците ни от Мерцедес – те са отборът, защитаващ миналогодишната световна титла, като освен това са доста силни през втората половина от годината, след като максимално използваха шансовете си. Дори да не ги прескочим, можем да сме горди от постиженията си през 2010 г. Преди 12 месеца тимът беше доста зле, а сега е отборът с най-голям напредък, като напоследък се борим дори с топекипите. Това е истинската оценка за хората ни в Енстън и е много окуражаващ знак за бъдещето.