Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Булие: Имаме договор с Грожан, но все още не е довършен

Булие: Имаме договор с Грожан, но все още не е довършен

22
0
Ромейн Грожан

Ромейн Грожан има договор с Лотус за 2014 г., но той все още не е довършен, каза шефът на тима Ерик Булие. В момента приоритет за собствениците на отбора Гении Кепитъл е финализирането на сделката с Куантум Моторспортс (чието име бе Инфинити Рейсинг) за закупуване на 35% от акциите на екипа, като едва след това ще станат ясни пилотите на отбора за сезон 2014.

Запитан дали Лотус ще запази Грожан през следващата година, Булие отговори:

Не знам. Трябва да получа писменото потвърждение от борда и след това щи видим. Ромейн вече има контракт с нас за следващата година, но той не е довършен – от Лотус трябва да решат. Трябва да го направим след няколко дни.

Булие каза и че е доволен от показаното постоянство от Грожан, който завърши на подиума в последните две надпревари и се класира пред съотборника си Кими Райконен в квалификациите за последните три старта – в Япония, Корея и Сингапур:

Мисля, че това е ниво, което можем да очакваме и точно това искахме от него да направи. Първо искахме да се установи като пилота, който е в момента, но откакто Кими обяви, че напуска тима, зависеше от него да направи крачка напред, което той стори.

Пилотите, чиито имена са свързани с мястото на Кими Райконен в отбора от Енстън догодина, са Нико Хюлкенберг и Фелипе Маса.