Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бурде начело и в четвъртия ден тестове на Херес

Бурде начело и в четвъртия ден тестове на Херес

46
0

Себастиен Бурде продължи да доминира на пистата Херес зад волана на хибридния автомобил на Торо Росо. Днес най-доброто време на французина бе 1:17.472, което е с над две секунди по-добро постижение от това на най-бързия пилот с болид, спецификация 2009, Люис Хамилтън.

Бурде успя да направи 117 обиколки на испанската писта, тествайки настройки на предното и задното окачване, преди технически проблем да прекрати преждевременно деня му.

„Мина доста време откакто карах за последен път и затова наистина се радвам, че отново съм в играта. Все още се опитваме да разберем как работят сликовете, а също така работим и по няколко неща от геометрията на колата. Като цяло, сесията бе доста ползотворна”,
обясни французинът.

Пилотът на Рено Фернандо Алонсо остана трети в подреждането за деня. Той се бе фокусирал върху настройките на автомобила и измина общо 109 обиколки зад волана на R29.

„Като цяло трябва да бъдем доста доволни, тъй като успяхме да направим доста обиколки, а колата реагира доста добре на промените по настройките, които направихме. Така че смятам, че намерихме някои добри решения. С всеки изминал ден колата става все по-лесна за управление и въпреки че все още имаме доста работа за вършене преди началото на сезона, ние определено се движим в правилната посока”,
заяви Алонсо.

Четвърти в класирането за деня е Нико Розберг, а съотборникът му в УилямсКазуки Накаджима, остана шести. Между тях се нареди Марк Уебър, който все още разучава новия болид на Ред Бул.

Уебър все още се възстановява от контузията на десния си крак, която претърпя през Ноември. Той успя да направи 62 обиколки. С изключение на дребен механичен проблем, денят за австралиеца се разви по план.