Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бурде: Страхотна работа по трасето в Сингапур

Бурде: Страхотна работа по трасето в Сингапур

38
0

Себастиен Бурде похвали работата, свършена от организаторите на Гран при на Сингапур, въпреки че е притеснен малко от дизайна на един от шиканите.

Пилотът на Торо Росо, който има доста голям опит в уличните трасета и нощните състезания благодарение на времето, прекарано в Чемпкар, успокои всички по повод на притесненията за недостатъчна видимост. Французинът обяснява, че не е очаквал осветлението да бъде толкова добро.

„Като дневна светлина” – казва Бурде пред autosport.com. „Свършили са страхотна работа с осветлението. Наистина впечатляващо – с всичките тези структури по протежение на цялото трасе. Повече от впечатляващо – никога не съм виждал подобно нещо.”

Въпреки че е доволен от количеството светлина на трасето, както и за по-голямата част от маршрута, той изразява притеснение по повод на тесния шикан, построен на десния завой. Той допълва, че болидите може да губят контрол, когато преминават през бордюрите.

„Изминах трасето пеша за първи път вчера и мога да кажа, че са свършили наистина добра работа” – обяснява французинът. „Много съм впечатлен. Това е много голямо начинание, когато всичко започва от нулата. Но те са се справили.”

„Единственото нещо, което ме притеснява, е шиканът, който са направили. Виждам защо са го направили, тъй като няма зона за сигурност. Наистина би бил доста бърз завой, ако не бяха направили нищо, но все пак…”

„Имахме подобен проблем в Чемпкар, когато се опитваха да направят така, че пилотите да не отрязват толкова шиканите на Монтерей. Но резултатът бе наполовина толкова сериозен, колкото е сега – а там постоянно се удряхме в бордюрите.”

„Не съм виждал още Чарли (Уайтинг), но съм доста изненадан. Но и това е поправимо.”

„Входът на пит лейна също е малко коварен… Но това са притесненията ми – като цяло пистата е много добре направена. Много хубаво трасе.”

Пилотът на Торо Росо сподели, че не е особено притеснен от факта, че е възможно да завали по време на надпреварата или някоя друга сесия.