Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън: Лятната пауза ще ни помогне

Бътън: Лятната пауза ще ни помогне

37
0

Дженсън Бътън смята, че лятната пауза във Формула 1 през август от 4 седмици ще помогне на тима му Макларън да подобри представянето си. Липсата на издръжливост на задвижващата система на Хонда и ниската й мощност доведоха до изключително слабия старт на сезона за тима от Уокинг, който има само 5 спечели точки и заема предпоследното място в класирането при тимовете.

Според Бътън тимът ще използва прекъсването за анализирането на данните от представянето на подобреното шаси от последните състезания.

„Повечето от резултатите от въздушния тунел и CFD изследванията съвпадат с реалността. Затова не е проблем, че не се състезаваме (в този период от 4 седмици), заяви Бътън пред „Аутоспорт”. – Освен това имаме много информация от предишните състезания. През 2 от тези седмици не можем да правим нищо, но въпреки това имаме много време да разгледаме нещата в новия пакет и да ги анализираме. Надявам се, че това  е правилната посока и ще продължим да я следваме и да добавяме нови неща.

„Сега всички в тима сме в трудна позиция, заяви още Дженсън. – Имаме наистина лоши дни, в които не съм бил щастлив. Като например квалификацията на Силвърстоун. Но всички се борим, за да запазим усмивките си. Не трябва да се отчайваме, защото това няма да ни помогнем да подобрим нещата.”