Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън не смята, че новите правила за гумите ще имат добър ефект

Бътън не смята, че новите правила за гумите ще имат добър ефект

40
0
Бътън,Макларън

Дженсън Бътън смята, че новото правило за използването на гумите догодина няма да доведе до голяма разлика в представянето на пистата на различните пилоти. Според британеца въпреки възможността състезателите да избират измежду 3 типа гуми догодина, спрямо досегашните 2, те в крайна сметка ще залагат на едни и същи смески в почти всички случаи.

За 2016 г. от Пирели ще предлагат по 3 типа за всяко състезание от общо 5, като новите вид спрямо досегашните 4 е ултрасофт, като той ще бъде оцветен с лилав кант. На теория 3-те вида смеси би трябвало да доведат до по-разнообразни стратегии, но пилотът на Макларън не смята така заради ограничението от 3 типа за състезателен уикенд от общо 5.

„Всички ще използват едни и същи гуми, казва британецът. – Освен ако нямат сериозни проблеми с някой тип. Реално гумите ще са по-ограничени. Ако изборът беше напълно свободен, можеше да имаш възможност да кара с по-различни гуми, да опиташ нещо малко лудо. А ти си ограничен до 3 типа и всеки пилот ще използва едни и същи гуми. След първото състезание никой няма да говори повече за тях. Има толкова много пропуснати възможности в спорта. Не можем да променим това.”