Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън с 50 места назад в решетката в Мексико

Бътън с 50 места назад в решетката в Мексико

56
0

Пилотът на Макларън Дженнсън Бътън ще получи наказание от 50 места назад в стартовата решетка за Гран при на Мексико, съобщава „Аутоспорт”. Британецът ще използва новата подобрена версия на двигателя на Хонда на пистата Ерманос Родригес, в която са използвани останалите 4 възможности за развитие.

Досега системата беше налична само в колата на Алонсо за Гран при на САЩ, където испанецът загуби мощност в края на състезанието. Оказа се, че причината за това е неизправност в инжектор, която е била отстранена. Затова в тима са уверени, че ъпгрейднатият двигател може да се постави и в болида на Бътън. Сама по себе си смяната на задвижващата система, включваща двигател с вътрешно горене, турбо, MGU-H и MGU-K носи 25 места наказание (10 за двигателя плюс по 5 за останалите 3 компонента).

В тима обаче планират преди втората тренировка въпросните компоненти да бъдат сменени още веднъж, което ще означава още 25 места наказание или общо 50. Това се прави, за да може Бътън да използва реално двете нови задвижващи системи без наказания в последните 2 състезания в Бразилия и Абу Даби.

Двигателят с вътрешна горене в колата на Алонсо обаче също ще бъде сменен (11-и за него за сезона при разрешени 5 за Хонда), което ще означава 10 места назад в решетката за испанеца. Възможно е тази цифра да нарасне на 15, ако бъде сменена и скоростната кутия. Последното обаче още не било решено окончателно.