Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън: Спа ще е голям тест за прогреса на Макларън

Бътън: Спа ще е голям тест за прогреса на Макларън

52
0
Дженсън Бътън

Дженсън Бътън смята, че предстоящата след по-малко от 2 седмици Гран при на Белгия ще бъде голям тест за прогреса на Макларън през 2015 г. Тимът прави един от най-слабите си сезони в историята, като основната причина за това е слабата издръжливост на задвижващата система на Хонда и липсата на достатъчно мощност. За надпреварата на Спа обаче се очаква тимът да пусне нови елементи по колата, а от Хонда да използват нова спецификация на двигателя с подобрения с използването на част от оставащите токени.

Това трябва да направи болида като цяло значително по-бърз. Пистата Спа обаче е много взискателна към шаситата и моторите и ще покаже много ясно кой на какво ниво се намира към момента. Според Бътън тимът има да върши още много работа, преди да стигне до някакво ниво, което да удовлетворява хората в екипа.

„Има още неща да се правят по колата във всяка област, обясни Бътън. – Ако видите Ред Бул, те бяха много силни в Унгария, а не такъв беше случаят в предишните състезания. Това показва, че или са направили голяма стъпка напред, или че мощността е по-малко важна в Унгария спрямо другите писти. Мисля, че Спа ще е много добър тест за нас и за много други тимове да сравним на какво ниво сме спрямо водещите коли. Това е бърза писта, но и такава, на която имаш нужда от добра аеродинамика за високоскоростните завои.”