Начало Автомобили Бюик представиха Бизнес MPV Концепт в Шанхай

Бюик представиха Бизнес MPV Концепт в Шанхай

73
0

Всеизвестен е фактът, че Бюик бележат особен успех на китайския пазар. Докато в собствената си страна луксозната марка не е винаги добре приета, то китайците нареждат Бюик като основен конкурент на Мерцедес и други луксозни компании. Затова GM предприе важни крачки за подобряването на изгодната позиция на своята марка, представяйки първия от няколкото автомобила, които планира да разработва и произвежда в Китай през идните години. Бюик Бизнес е първият автомобил, който е проектиран изцяло от техническия автомобилен азиатски център на GM (PATAC).

Бюик Бизнес е MPV, създаден да привлече клиенти, ориентирани към високия клас автомобили в Китай. Сред отличителните му черти са традиционната за Бюик предна решетка, изцяло панорамен покрив и различните екстравагантни метални елементи по купето. Под силно изпъкващите калници седят масивни 20-инчови колела. Като цяло този модел не може да се сбърка с нищо друго, правено от Бюик.

5.3-метровият ван може да вози до 6 пътници, като същевременно може да се преобрази и в заседателна зала на колела, след като седалките се обърнат една срещу друга, а сгъваемата маса се разгъне. Страничните плъзгащи се врати са електрически.

Бизнес е задвижван от 2.4-литров, четирицилиндров двигател, който работи заедно с електромотор и в комбинация с 6-степенна автоматична трансмисия. Система за регенериране на спирачната енергия помага за зареждането на батериите, а технологията Старт/Стоп повишава икономията на гориво.