Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Канада остава в календара на F1 за 2017 г.

Канада остава в календара на F1 за 2017 г.

87
0

Канада си е осигурила място си в календара на F1 за 2017 г., след като бе обявено, че организаторите са постигнали споразумение с FOM (Formula One Management). След няколко месеца преговори между кметството на Монреал и Бърни Екълстоун, най-накрая се е стигнало да разрешаване на проблемите.

Гран при на Канада попадна в предварителния календар на ФИА за 2017 г. (9-11 юни), но бе със статус, че подлежи на потвърждение. Смяташе се, че причините за това са, че обещаните обновления по трасето за следващия сезон може да не бъдат завършени навреме.

Кметът на Монреал Денис Кодер пусна съобщение в социалната мрежа Twitter, че до договорка се е стигнало и тази седмица ще бъде стартирана продажбата на билети. „Принципно споразумение беше постигнато с FOWC и Octane (промоутъра на състезанието), се казва в съобщението на Кодер. – Ще има Гран при на Канада през 2017 г.”

Той е съобщил още на репортери в тази връзка, че детайли около споразумението ще има по-късно, защото одобрението на финансирането трябва да мине през публично гласуване. Смята се, че е било договорено обновяването на пистата да се отложи до 2019 г.