Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кери: Сменяме управлението на F1 заради липсата на растеж

Кери: Сменяме управлението на F1 заради липсата на растеж

34
0

Новият изпълнителен директор на F1 Чейс Кери заяви, че причината за смяната на управленската структура на спорта е липсата на достатъчно голям растеж в последните 5 години. Кери замени Бърни Екълстоун като бос на спорта, а Рос Браун и бившият шеф на ESPN Шон Брачес ще се занимават съответно с управлението спортната и комерсиалната част на Формула 1. Според Кери, Екълстоун е можел да свърши по-добра работа по отношение на ръководенето на спорта в последните години.

„Смятаме, че особено в последните 4-5 години бизнесът и спортът в F1 не сa се развили до пълния си потенциал, заяви Кери пред Sky Sports. – Трябва да създадем нова организация, за да може спортът да израсне до нивото, което е необходимо. И да може да работим с партньорите си, които имаме в бизнеса, за да сме сигурни, че спортът е всичко което може да бъде и трябва да бъде за феновете.

Мисля, че Шон и Рос ще имат критично важни роли да цялостното развитие на спорта. Браун ще внесе големия си опит, трупан в продължение на десетки години, в които той постигна невероятни успехи. Мисля че с него, искаме да сме сигурни, че спортът на пистата ще е възможно най-вълнуващ и наелектризиращ за привържениците. Спортът е страхотен, но има неща, които можем да свършим и да подобрим спорта на пистата. А ние искаме да направим много неща.”

Кери заяви още, че се надява досегашният бос Бърни Екълстоун да остане достъпен, ако има нужда от неговия съвет или гледна точка. Британският милиардер остава с титлата почетен президент, като вече няма да има роля в управлението на F1. “Промяната е голяма и ще бъде трудна за него, каза Чейс. – Надявам се да намерим начин той да продължи да бъде удовлетворен и да се чувства добре. Бърни винаги ще е част от семейството на Формула 1, винаги ще е добре дошъл.”