Начало BG спорт Царски за отнетия си лиценз: Решенията на УС са нелегитимни

Царски за отнетия си лиценз: Решенията на УС са нелегитимни

46
0
Илия Царски
Илия Царски, снимка: Пресклуб България

Дългогодишният автомобилен състезател Илия Царски коментира отнемането на състезателния му лиценз от страна на БФАС след последното заседание на УС на 17 декември.

Според пилота на АСК Автоцар рали сервиз решенията на Управителния съвет са нелегитимни, тъй като не са спазени изискванията на наредбата и са допуснати нарушения.

„Първо да започна от това, че този Управителен съвет е нелегитимен и работи против устава на БФАС, каза Царски пред Дарик радио. – Управителният съвет трябва да се състои минимум от 5 члена и максимум от 7, а в момента е от 11 човека. Следователно всички тези решения, които са взети са нелегитимни. А тези 4 члена са на едни господа, недоказали се в спорта, които бяха освободени преди 3 г. от Общото събрание.

Грешка на адвоката на федерацията е, че не ги е отписал тогава. Аз им казах това нещо, че нямат право да взимат каквито и да е решения, те решават да ми вземат лиценза. Тези техни решения ще се обжалват, защото те са в нарушение на правилника. Ще им търсясъдебна отговорност. Видях едни самозванци. В момента текат дела. Много скоро, през януари няма да има и помен от тези хора.

Основният виновник е Владимир Илиев, който знае за този проблем и по никакъв начин не сигнализира за нарушението. Всеки нормален човек може да прочете Устава. Пак казвам, че тези хора, които поставят ултиматуми, не са никой, за да ги правят. Няма за какво да ми бъде отнет лиценза. Не може някой да се подиграва с фамилията и постиженията ми. Търсим си правата по съдебен ред.“

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter