Начало Автомобили Caterham Cars отбелязват 40-ата годишнина на Seven

Caterham Cars отбелязват 40-ата годишнина на Seven

53
0
Caterham Seven

Caterham Cars ще отбележи 40-ата годишнина на иконичния модел Seven със специален пакет, който ще бъде за първите 40 поръчки за колата от днес до попълване на бройката.

Стилните добавки към автомобила са приложими за всяка версия в гамата на Seven.

Компанията произвежда Seven от 1973 г., когато Греъм Ниърн придобива правата за модела от легендарния конструктор Колин Чапман. В продължение на четири десетилетия след това автомобилът търпи доста развитие, но Caterham Cars никога не изменят на оригиналната му философия. А в основата на създаването на колата е идеята удоволствието от карането да е водещо в целия процес на разработване.

Специалният пакет няма да струва нищо на новите собственици. Той е създаден по подобие на първите Seven и включва допълнително оборудване, което по принцип би качило цената на колата с няколко хиляди евро. Включва оцветено в сиво шаси – реплика на оригиналния цвят на Lotus Seven, рубинено червен цвят на купето, кожени седалки, изработени на ръка, както облицовано със сива кожа табло, уникална табела, нови 15-инчови джанти и Avon ZV3 гуми, централни плочки на колелата със знак 40YOC.

Настоящата гама на Seven включва Roadsport, Superlight R50, Seven 485.