Начало Автомобили CBR1000RR-R Fireblade и Fireblade SP са звездите на Honda на 2020 EICMA

CBR1000RR-R Fireblade и Fireblade SP са звездите на Honda на 2020 EICMA

246
0
Honda
снимка: Хонда

На изложението EICMA в Милано Honda представи новата си мотоциклетна гама за 2020 година за европейския пазар.

CBR1000RR-R Fireblade и CBR1000RR-R Fireblade SP

Вече 28 години името Fireblade е синоним на перфектно управление, баланс и наслада от ездата. През следващата година Honda отваря нова страница в славната история на този модел с нова машина, родена да се състезава.

Силно вдъхновен от RC213V и нейния „уличен“ вариант RC213V-S, новият CBR1000RR-R Fireblade е оборудван с най-мощния 4-цилиндров редови двигател, произвеждан някога от Honda. Серийният мотоциклет е със същите диаметър и ход на буталото като на RC213V-S. CBR1000RR-R Fireblade предлага макс. мощност от 160 кВт при 14 500 об/мин и максимален въртящ момент от 113 Нм при 12 500 об/мин при собствена маса едва 201 кг.

CBR1000RR-R също ще е наличен във версия SP, изпълнена с второ поколение полуактивни вилки 43-милиметрови Öhlins Electronic Control NPX, а второто поколение Öhlins Object Based Tuning интерфейс (OBTi) предлага по-фино управление на настройките отпред и отзад. Нови са и четирибуталните спирачки Brembo Stylema. Задните са отново Brembo и са абсолютно идентични с тези на RC213V-S.

И за двата варианта са налични невероятни аеродинамични пакети, също вдъхновени от многократния шампион на Honda – RC213V. Напълно в духа на философията на Honda CBR1000RR-R Fireblade и CBR1000RR-R Fireblade SP са оборудвани с олекотени ауспуси Akrapovic от титан. И двата модела ще се предлагат в две цветови схеми – червеното Grand Prix Red, вдъхновено от HRC, както и черна перла Matte Pearl Black.

SH125i

Бестселърът SH125i на практика е нова за 2020 г. машина, носеща характерните черти на продадения в милионен тираж от 1984 г. насам SH50. Моделът идва с нов по-мощен и по-икономичен 4-клапанен ‘eSP+’ EURO5 двигател и предлага 50% повече пространство за багаж (28 л) благодарение променения дизайн на рамата.

Нов Honda Selectable Torque Control (HSTC) допълва старт-стоп системата като част от стандартното оборудване.

Включването на USB зарядно, Honda Smart Key, които вече функционират съвместно, наред с новия Smart top box, както и оптимизираната геометрия на задното окачване, подобряват едновременно практичността и комфорта на този обичан модел.

За 2020 г. в към новия SH125i се присъединява и SH150i, включващ абсолютно същите подобрения.

CRF1100L Africa Twin и CRF1100L Africa Twin Adventure Sports

Наскоро представените следващи издания на CRF1100L Africa Twin и CRF1100L Africa Twin Adventure Sports отбелязаха своята европейска премиера на изложението в Милано.

Задвижвани от новия олекотен и по-мощен 1100-кубиков редови 2-цилиндров двигател с увеличени мощност и въртящ момент, отговарящ на стандарта на емисии Euro5, и двете версии на Africa Twin са с по-лека и по-тясна рама, подобряваща едновременно маневреността и комфорта. За първи път за Honda новата Africa Twin е оборудвана с нов 6,5-инчов TFT цветен сензорен дисплей.

Всяка от двете версии е с изключително модерна електроника, включваща ново шестосево инерционно измервателно устройство (IMU), Honda Selectable Torque Control, Wheelie Control (вдигането на предното колело при ускорение) и Cornering ABS (спирачна система, стабилизираща машината при завой). DCT трансмисия с два съединителя позволява по-интуитивна и плавна смяна на предавките.

CRF1100L Africa Twin е наличен в цветовете Grand Prix Red и Matte Ballistic Black.

Adventure Sports версията се различава от базовия модел по по-богатото си за дълъг път оборудване – регулируемо в пет позиции ветрово стъкло, тристепенни светлини за завой, безкамерни гуми и 24,8-литровия резервоар. За 2020-а година списъкът му от опции е обогатен и с електронно регулируемо окачване с амортисьори Showa, осигуряващи комфортна езда независимо от пътя. „Приключенската“ версия е налична в перлен многоцветен вариант Pearl Glare White Tricolour и черен металик Darkness Black Metallic.

CMX500 Rebel

Компактният любимец на байкърите без сериозен опит също бе „освежен“ за 2020 г. Обновеният модел е с променено окачване, изцяло LED светлини и с преработен дизайн на предния си кръгъл фар. Моделът се сдобива и с нов индикатор за смяна на предавките, приплъзващ съединител, по-удобна седалка и нов ауспухов накрайник. 500-кубиковият му двигател му отговаря на изискванията на нормата Euro5. CMX500 Rebel S Edition ще бъде наличен в цвят металик Matte Axis Grey Metallic и нов комплект фабрични аксесоари, включително напълно черни калъфи за вилките.

CB1000R

Флагманът в „голата“ гама на Neo Sports Café на Honda, машината CB1000R, е претърпял някои козметични промени за 2020 г. Сдобил се е и с нови цветови акценти. Промените са в цвета на задната пружина и предните спирачни дискове. Те са подчертани от сребриста ивица в състезателен стил, стигаща до горивния резервоар.