Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Целта на Макларън е да спечели точки в Остин

Целта на Макларън е да спечели точки в Остин

37
0

Целта на Макларън е да спечели точки от предстоящия кръг за Гран при на САЩ в Остин. Това обяви спортният директор на доставчика на двигатели за тима Хонда – Юсуке Хасегава. Трасето, което носи името Пистата на Америките, е доста разнообразно с една много дълга обратна права, няколко много бързи завои, съчетани с бавни такива. Затова според Хасегава ще е много важно задвижващата система да е настроена добре работи ефективно във всеки един от трите сектора.

В последната надпревара в Япония колата не беше на нужното ниво. Заради което Фернандо Алонсо и Дженсън Бътън останаха извън зоната на точките. Затова сега и двамата са амбицирани за доста по-силен уикенд. През миналата година двамата се представиха добре в Остин с оглед на потенциала на пакета на Макларън-Хонда, като Бътън завърши 6-и, а Фернандо 11-и.

„Доволен съм, че Остин не отпадна от календара след съмненията миналата година, коментира Алонсо. – Това е едно от онези състезания, в които не знаеш какво да очакваш. Миналия сезон то ми беше от любимите, защото успяхме да натиснем, да напреднем в колоната и усещането зад волана беше много приятно въпреки спуканата гума. Времето винаги може да ни изненада и температурата на пистата се променя драстично.”

„Пистата в Остин има от всичко по малко – бързи завои, бавни такива и зони със здраво спиране. Затова се нуждаеш от кола с добър баланс, което е една от силните страни на колата ни, коментира Бътън. – Колата трябва да е подготвена за всичко. За пилота е много забавно да кара на такова трасе и се надявам на по-добър резултат от този на Сузука.”