Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Целта на Ред Бул е да свали Мерцедес от върха, обяви Матешиц

Целта на Ред Бул е да свали Мерцедес от върха, обяви Матешиц

31
0

Целта на Ред Бул за 2017 г. е да свали Мерцедес от върха и да спечели титлите във Формула 1. Това обяви собственикът на тима Дитрих Матешиц. Сребърните стрели доминираха в спорта в последните 3 сезона, като спечелиха всички корони. През миналия сезон именно Биковете бяха най-близо до тях, като спечелиха 2 състезания чрез Макс Верстапен в Испания и Даниел Рикиардо в Малайзия. Заслуга затова имаше и доставчикът на задвижващи системи за тима Рено, който подобри значително мотора си.

„От Рено взеха нови, амбициозни и най-вече компетентни хора в своя екип, които започнаха да подобряват двигателя всеки месец, заяви Матешиц. – Прогресът за няколко месеца се равнява на този, направен за предишните 2 години. Това е истината и това показват резултатите. Всички в отбора са изключително въодушевени и мотивирани от случващото се със задвижващите ни системи.

Имаме нова цел за 2017 г. и тя е да свалим от върха Мерцедес. Знам, че е амбициозна цел, но само по този начин се става шампион. Няма как да го постигнеш, докато даваш 100% от себе си. Всеки в отбора трябва да надскочи възможностите си – без значение дали е пилот, шеф или механик, който сменя гумите. Ние сме млад отбор, който в голяма част от историята си е бил шампион или се е борил за титлата с всички сили.”