Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Целта на Торо Росо остава 5-ото място

Целта на Торо Росо остава 5-ото място

47
0

Екипът на Торо Росо продължава да смята, че 5-ото място в класирането при конструкторите в края на сезона е възможно. Това заяви спортният директор на тим Франц Тост. Според него двамата пилоти на екипа Макс Верстапен и Карлос Сайнц могат да помогнат това да се случи.

В момента тимът от Фаенца се намира на 7-о място в шампионата при конструкторите, но само на 8 точки от 5-ия Форс Индия. Той можеше да бъде и по-напред, ако не бяха проблемите с издръжливостта и някои грешки на пилотите в първата половина от сезона. Според Тост ако тези неща бъдат избегнати през втората част от сезона, то Торо Росо може да завърши зад по-големия си „брат” Ред Бул.

„В последните години винаги съм казвал, че ще е нормално през 2016 г. да бъдем в позиция да се борим за място в топ 5. В началото на годината мислех, че това може да се случи и сега, защото знаех резултатите от въздушния тунел и видях как се представя колата на тестовете. И бях убеден, че можем да постигнем тази цел. И още мисля, че можем, защото директните ни конкуренти не са много далеч. Но трябва да печелим точки, защото иначе няма да е възможно.

Въпреки че някои от отпаданията бяха заради повреди в двигателя на Рено Тост признава, че тимът му не е бил безгрешен. „Имаме много добра кола и двама много способни пилоти, които вършат фантастична работа. Тимът се подобрява, но основният ни проблем остава издръжливостта. Много е разочароващо, особено гледайки в кои състезание нашите коли не завършиха.