Начало Moto News Чой ще се състезава в третия кръг от световното първенство по мотоциклетизъм

Чой ще се състезава в третия кръг от световното първенство по мотоциклетизъм

67
0

Мартин Чой ще се състезава в третия кръг от световното първенство по мотоциклетизъм, който ще се проведе на пистата Ошерслебен в Германия (21-24 август).

Пилотът, който има 24 титли на България и Източна Европа и е европейски шампион за 2011 г., е получил покана от Сузуки Италия чрез Пирели, с чийто гуми кара в европейското първенство Алпе Адрия.

Чой ще се състезава в клас Суперщок 1000-Ендуранс. Той е единственият българин, достигал такова ниво на надпревари. Първото му участие на световно първенство е отпреди девет години.

– За всеки състезател по мотоциклетизъм участие на световното е най-голямото предизвикателство. След силното ми представяне през последните четири години на европейския шампионат, това е логичната крачка, която трябва да направя. А и всеки състезател мечтае да стигне такова ниво. Това е наистина голямо стъпало за нас. Има над 50 записани пилоти, 36 ще участват в същинската надпревара. Не съм карал на тази писта, така че предизвикателството наистина ще е сериозно. Част от програмата ми за подготовка обаче е управлението на тренажор и гледането на видео материали от трасета, където ми предстои да се състезавам. Разгледах трасето и е близко до това в Гърция. Мисля, че ще го хвана много бързо. Не съм се запознал още с мотора, но смятам, че вече съм на ниво, на което са ми нужни две-три тренировки, за да се напаснат нещата – коментира Чой.

Пилотът посочи, че не си поставя някакви сериозни цели и остава съсредоточен основно върху европейския шампионат, в който кара. Той обаче ще даде всичко от себе си, за да оправдае оказаното му доверие.

– Колкото по-напред се класираме, толкова по-добре – допълни Мартин.