Начало Други Чилтън си търси място в Индикар за 2016 г.

Чилтън си търси място в Индикар за 2016 г.

40
0

Бившият пилот на Маруся във Формула 1 Макс Чилтън ще започне подготвителна програма с Карлин с цел намиране на място в Индикар през 2016 г.

Отборът от Бенбъри изпадна в търговска несъстоятелност през миналата година. На търг бе продадена фабриката и част от оборудването на тима. Втори аукцион бе отложен, като бе обявено, че се водят преговори със заинтересован инвеститор. Времето за намиране на вариант, при който Маруся да е на стартовата решетка в Мелбърн обаче, изтича.

Чилтън явно се отказа да търси вариант за оставане във Формула 1 и пренасочи усилията си към други серии. Той ще работи с Карлин, като ще прави тестове и се надява отново да се състезава догодина.

– Вълнувам се, че ще помагам на Карлин в Съединените щати – коментира пилотът, който караше за екипа в GP2 и британската Формула 3. – Обмислям някои възможности за 2015 г., но Индикар е интересно предизвикателство, което ми позволява да имам опции за 2016 г. там, трупайки междувременно познания и опит. Надявам се да помогна на момчетата там да извлекат максимума от първия си сезон в САЩ.

Собственикът на тима Тревър Карлин също каза, че се радва на присъединяването на Макс. Според него и отборът, и пилотът ще имат полза от общата си работа:

– Вълнуваме се, че стартираме дългосрочна програма в Америка и присъствието на Макс ще ни помогне. През този сезон ще се постараем да се установим и опитът на Чилтън ще е безценен в това отношение.

Той сподели също така, че 2015-та ще е шанс за британеца да се подготви за успешен дебют в Индикар догодина.

– Чист здрав разум е да си помагаме едни на други в работата – каза още Карлин.

Междувременно Джийн Хаас отрече той да е тайнственият инвеститор, който дава надежда на Маруся да се състезава през сезон 2015 г. Управляващият търговските права на Формула 1 Бърни Екълстоун също заяви, че американецът няма интерес към екипа.