Начало Други Чадуик ще продължи кариерата си в САЩ

Чадуик ще продължи кариерата си в САЩ

352
0
Джейми Чадуик, W Series
Джейми Чадуик, снимка W Series

Джейми Чадуик ще продължи кариерата си в САЩ. Трикратната шампионка в изцяло женските серии W Series подписа с Андрети Аутоспорт и ще се състезава в поддържащата серия Инди NXT.

Чадуик ще участва в 14-те състезания на територията на САЩ, които включват три уикенда с по два старта. състезания. 24-годишната състезателка ще стане първата жена от 13 години насам, която ще се състезава на пълен работен ден в Indy NXT. Преди това поддържащите серии на Индикар носеха името Инди Лайтс.

Чадуик спечели титлите през сезон 2019, 2021 и 2022 в W Series. До момента тя единствено стигна до успеха в женските серии с едноместни болиди. През последната си кампания британката спечели пет от общо си седем старта и финишира на първо място с аванс от 50 точки.

Сега тя отваря нова глава в състезателната си кариера. До момента Чадуик участва в състезания с GT автомобили, малки формули и Extreme E. Също така тя продължава да бъде развоен пилот на Уилямс и прекарва време в симулатора в Гроув.

Чадуик проведе тестове с Андрети през септември. Трикратната шампионка в W Series отчаяно търсеше възможност да премине на следващо ниво в кариерата си в моторните спортове.

„Наистина съм щастлива, че догодина ще се включа в INDY NXT. Това е чудесна възможност за мен да получа много време зад волана на даден болид да продължа развитието си. Да се състезавам за отбор като Андрети ще бъде невероятно преживяване. Наистина очаквам с нетърпение да се премина в САЩ. Искам да изкажа огромната си благодарност на Уилямс за подкрепата, която ми оказаха по време на пътуването ми, откакто се присъединих към тяхната академия през 2019-та“, сподели Чадуик.


„Много сме развълнувани да видим как Джейми Чадуик започва нова глава в Инди NXT. Тази година тя показа невероятно ниво на умения и решителност, за да спечели третата си титла в W Series. Очакваме с нетърпение да подкрепим Джейми в нейното предизвикателство в Щатите“, каза спортният директор на Уилямс Свен Смийтс.