Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Чакам отговор от Уилямс, но разговарям и с други отбори, призна Барикело

Чакам отговор от Уилямс, но разговарям и с други отбори, призна Барикело

44
0
Рубенс Барикело

Очакваното от мнозина съобщение за присъединяване на Кими Райконен към отбора на Уилямс за 2012 г. не се състоя днес в Абу Даби, където този уикенд се провежда предпоследния кръг от световния шампионат на Формула 1. Вече месеци наред слухове пращат финландеца в отбора на Сър Франк Уилямс и съответно Рубенс Барикело е принуден да отговаря на едни и същи въпроси на всеки старт от септември насам. Същото се случи и днес на пистата Яс Марина, където бразилецът за пореден път обясни единствено, че трябва да изчака, тъй като новини до момента няма.

Чакам обаждане. Нагласата ми е позитивна, точно каквато бе и преди години. Има вероятност до Бразилия да нямам потвърждение за каквото и да било, но не казвам сбогом на феновете си. Искам да съм в спорта и догодина – сподели Рубенс. – В тима са наясно колко съм мотивиран и че чакам техния отговор. Ако Бог пожелае, ще съм на грида за 20-ия си сезон.

Барикело не чака единствено отговор от Уилямс, а води преговори и с други отбори, макар да не пожела да разкрие кои са те. Пилотът заяви, че е чудесно, че разполага с опции, особено когато става дума за конкурентоспособни екипи.

Ако бях за първа или втора година във Формула 1, щях да се разтревожа, но измина толкова време… Животът е прекалено хубав, за да мрънкам за проблеми и как още не съм подписал договор – добави той.

Самият Райконен пък призна, че е разговарял с Уилямс, след като през седмицата акционерът в тима от Гроув Тото Волф обяви, че вариантът Кими е обсъждан в екипа. Финландецът участва в момента в последния кръг от световния рали шампионат (рали Уелс). Коментарът му бе, че е водил дискусии, но договорка няма, а и отказа конкретни подробности за плановете си за 2012 г.