Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Чандок е близо до подписване на договор за резервен пилот с Тим...

Чандок е близо до подписване на договор за резервен пилот с Тим Лотус

73
0
Карун Чандок

Карун Чандок твърди, че е съвсем близо до подписване на договор с Тим Лотус, който ще му осигури мястото на резервен пилот в екипа за тази година.

Миналият сезон индиецът се състезаваше за Испания Рейсинг, но още в средата на сезона бе заменен с япойнеца Сакон Ямамото, чиито спонсори се споразумяха с тима. Сега Чандок заяви, че предпочита да сключи дългосрочен договор с някой екип, независимо за каква позиция става въпрос и вярва, че Тим Лотус е чудесен вариант за това.

„Мисля, че това ще е крачка напред. Миналата година се състезавах, но мястото ми постоянно бе под заплаха, а сега вече не трябва да се притеснявам за това. Харесва ми идеята да се създаде азиатски отбор с азиатски пилоти, механици, инженери и маркетинг-специалисти.

За момента във Ф1 определено доминира запада. Ние имаме умствения капацитет, но не и опита. Аз просто искам да покажа, че Азия е способна на това. Тони Фернандес се опитва с всички сили, а и вече направи това със своята компания Air Asia.

Нищо не е свършило, докато не държиш договора в ръцете си. А дали това ще стане или не, ще разбера след 2-3 седмици, защото те преговарят с може би още около 20-ина души, освен мен„, обясни Чандок, който се надява на поне двегодишен договор с тима.