Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Чандок е отказал да кара за Испания Рейсинг през тази година

Чандок е отказал да кара за Испания Рейсинг през тази година

47
0
Карун Чандок

След като настоящият пилот на Испания Рейсинг – Нараин Картикеян, разкри, че е отказал офертата на тима за сезон 2010, сега и бившият вече пилот на същия отбор – Карун Чандок, разкри, че той пък от своя страна е отказал офертата на Испания Рейсинг за сезон 2011.

„Имах оферта от тях, но я отказах, защото не отговаряше на целта ми в дългосрочен план. Да карам за тима през първата година имаше смисъл, но сега вече си търся отбор, който ще ми помогне да печеля точки.

В момента преговарям с два отбора, но не искам да казвам нищо повече, докато не постигна сделка, което вероятно ще стане след няколко седмици“, заяви Чандок.

Същевременно тим-шефът на Испания Рейсинмг – Колин Колес, не отрече, че Картикеян е донесъл пари в отбора му и потвърди, че това вече е широко разпространена практика във Ф1.

„Какво според вас правят Заубер със Серхио Перез? А Уилямс с Пастор Малдонадо? Да не мислите, че можем да се издържаме с въздух? Парите трябва да дойдат от някъде.

Иначе новата ни кола няма да е готова за първия тест във Валенсия, но вероятно ще бъдем с нея на последните два предсезонни теста“, заяви Колес.