Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Чандок няма да се състезава в Гран при на Индия

Чандок няма да се състезава в Гран при на Индия

40
0
Карун Чандок

Карун Чандок няма да се състезава в Гран при на Индия и единственият представител на страната на грида ще е Нараин Картикеян (Испания Рейсинг), стана ясно днес. Надеждите на третия пилот на Тийм Лотус бяха попарени, след като шефът на екипа Тони Фернандес заяви, че е важно в момента да се задържи нивото на представяне. Целта е да се задържи 10-то място в класирането при конструкторите. Така Чандок ще се появи на трасето само в петък за свободните тренировки преди първия старт от Формула 1 в родината си, а през останалото време ще карат титулярите Хейки Ковалайнен и Ярно Трули.

Сигурен съм, че феновете в Индия искат да видят Карун в неделя, но трябваше да вземем най-доброто решение в името на отбора – заяви Фернандес. – Нужно ни е да запазим представянето от последните две състезания. Емоционалните причини са ни ясни, но знаем също така, че той имаше малка възможност да кара този сезон, основно заради метеорологичните условия, повлияли основно на първите сесии в състезателните уикенди. Така Карун не получи най-добрата подготовка за това състезание и взехме наистина трудното решение да не го пускаме през целия уикенд.

Според малайзийския бизнесмен и тима напрежението щяло да се окаже прекалено високо за Чандок, тъй като очакванията в домашен старт неизменно са сериозно завишени. От тази гледна точка се разчита на опита на Ковалайнен и Трули, докато Карун проявил разбиране.

Той разбира също така, че връзката му с отбора далеч не се отнася за една-единствена надпревара, а за това да растем заедно и докато предстоящото състезание е историческо събитие, ще има много възможности в Индия в бъдеще – допълни Фернандес.