Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Чандок тества GP2 болиди в Абу Даби

Чандок тества GP2 болиди в Абу Даби

36
0
Карун Чандок

Карун Чандок остава позитивно настроен относно шансовете си догодина отново да е във Формула 1, след като този уикенд направи малко тестове с болиди от сериите GP2 в Абу Даби.

Индиецът остана без пилотско място през почти половината сезон тази година, но въпреки това смята, че догодина отново ще може да кара във Ф1.

В Абу Даби той направи два теста, като в събота кара за отбора на ORT, а в неделя премина към екипа на Колони.

„За мен тестовете в Абу Даби бяха добър начин да науча още една нова за Ф1 писта преди сезон 2011, както и отново малко да се поразкърша. Денят за мен бе ползотворен както що се отнася до разучаването на пистата, така и до възможността малко да вляза във форма, защото не се бях състезавал от известно време. Очевидно колите от GP2 са малко по-различни от тези във Ф1 и ми отне малко време да адаптирам стила си, но в крайна сметка денят бе много ползотворен.

Целта ми за следващата година, както казах и преди, е все още да съм във Ф1 и преговорите за място там за 2011-та прогресират в правилната посока. Затова се надявам, че финалната ни програма ще е налице преди светът на Ф1 да затвори врати за Kоледа“, заяви Чандок, за който реално единствените две сериозни възможности са тимовете на Форс Индия и Лотус, които все още не са обявили имената на пилотите си за догодина.