Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Чейс Кери одобри проекта за Гран при на Дания

Чейс Кери одобри проекта за Гран при на Дания

55
0
Чейс Кери
Чейс Кери, снимка: ATP

Възможността да има Гран при на Дания във Формула 1 стана по-голяма, след като миналия уикенд изпълнителният директор на спорта Чейс Кери посети датската столица Копенхаген, за да проучи възможностите за състезание там.

След проведените срещи американецът даде положителна оценка на проекта за улично състезание в града. „Говорихме много за това колко е важно за нас състезанията да се провеждат на емблематични локации, за да предизвикат още повече интереса на света, каза Кери.

 – Смятам, че Копенхаген идеално се вписва. Не мога да кажа колко сме близо до сключване на сделка, но Копенхаген е специален град, а пред нас се открива възможност, която ще е добра за всички.“

Босът заяви още, че скандинавските страни винаги са били част от Формула 1, а участието на местни пилоти е положително. В момента от Дания в Гран при кара пилотът на Хаас Кевин Магнусен, а друг представител на скандинавските страни е Маркус Ериксон от Заубер.

Освен с одобрението на Liberty Media, проектът има и подкрепата на датското правителство. Властите обаче обявиха, че могат да финансират само част от проекта. За да се случи Гран При на Дания ще трябва да се намерят и инвеститори.