Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Част от пилотите не видели стартовите светлини

Част от пилотите не видели стартовите светлини

2386
0
старт Австралия 2019
снимка: ATP

Част от пилотите от Формула 1 са оплакаха, че не са успели да видят всички стартови светлини при потеглянето си в Гран при на Австралия.

Сред тях са Роберт Кубица и Пиер Гасли. Причината за това са били новите по-високи задни крила, които са намалили значително видимостта на състезателите на решетката.

Пилотът на Уилямс заяви, че задният спойлер на Макларън-а на Карлос Сайнц му е попречил да види добре червените светлини. И той е трябвало да се измести в последния момент.

„Изпаднах малко в паника, защото когато спрях на грида, не можех да видя светофарите, обясни полякът. – Задното крило на Макларън-а пред мен ги скриваше. Можех само да видя първия, но не и останалите. Затова трябваше да мръдна вляво и имаше момент на паника.“

Гасли обясни своите проблеми по следния начин: „С новите по-големи задни крила не можех да видя светлините на стартовата решетка. И трябваше да реагирам според движението на другите коли. И загубих няколко места заради това.“

От ФИА обявиха, че ще имат предвид тези оплаквания и работят по намиране на решение на проблема за следващия кръг за Гран при на Бахрейн след седмица.