Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Чейс Кери отговори на нападките на Хамилтън

Чейс Кери отговори на нападките на Хамилтън

5435
0
Чейс Кери
Чейс Кери, снимка: Виктор Алекян

Изпълнителният директор на F1 Чейс Кери отговори на нападките на Люис Хамилтън относно Гран при на Австралия. По време на пресконференцията в четвъртък британецът заяви, че е шокиран от първоначалното към онзи момент решение на ФИА и F1 състезание да има, въпреки разпространението на коронавируса по целия свят.

Запитан защо според него то не бе отменено много по-рано, Хамилтън отговори, че парите са над всичко. В последствие член на тима на Макларън бе диагностициран с COVID-19 и отборът се оттегли от участие.

В крайна сметка още 4 отбора се отказаха – Ферари, Алфа Ромео, Рено и Мерцедес, което принуди F1 и ФИА да отменят състезанието. Смята се, че в Мерцедес са си променили мнението, след като Тото Волф е получил обаждане от шефа на Даймлер Ола Калениус.

„Ако парите бяха над всичко, предполагам, че нямаше да вземем такова решение и да отменим състезанието, каза Кери. – Първоначално решихме да дойдем в Австралия с оглед на ситуацията в страната, това какви събития се провеждат в нея и броя на инфекциите.

Ситуацията в Европа също беше много различна. Допреди седмица изглеждаше, че това (да има състезание) е правилното решение. Но положението се промени много. Със сигурност ние бяхме наясно, че трябва да следим положението и да реагираме при нужда.“

Хелмут Марко потвърди, че двата тима на Дитрих Матешиц – Ред Бул и Алфа Таури са искали състезание да има

По думите му и други екипи са имали такова желание, но някои след това са променили мнението си, а други са останали без двигатели след отказа на заводските отбори на Ферари и Мерцедес да участват.

Състезание в Австралия утре няма да има, но някои пилоти ще си спретнат онлайн такова. По идея на шампиона във Формула Е Жан-Ерик Верн ще има надпревара, наречена „Not the Aus GP“, за която ще се използва официалната видео игра F1 2019. В него ще участват едни от най-добрите геймъри по света, но и професионални пилоти. Участие вече е заявил Ландо Норис от Макларън.