Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 „Червената вода” отново е вълнуващ завой, казват пилотите

„Червената вода” отново е вълнуващ завой, казват пилотите

25
0

Завоят „О Руж” или „Червената вода” отново е много вълнуващ и е сред най-добрите във Формула 1 с новото поколение болид, смятат пилотите. Заради по-високите максимални скорости, развивани от колите и по-ниското ниво на притискане прочутият завой пак е станал предизвикателство за преминаване.

В ерата на 2.4 литровите V8 мотори той се вземаше лесно на пълна газ дори в състезателни условия. Сега това е много по-трудно, а за доста коли дори невъзможно. „Най-много смелост на Спа се изисква при преминаването на „О Руж”, заяви Дани Квят от Ред Бул. – Това отново е така. Особено на мокро. Също така предизвикателство са Пуон и Бланшимо, но само на мокро.

Хамилтън е на същото мнение за „Червената водя”, като смята, че завоят ти носи усещане, както никой друг. „О Руж винаги е най-интересната част от пистата. Когато го атакуваш на пълна газ и когато си на най-ниската точка, вътрешностите на тялото ти се свиват и падат надолу. А когато стигнеш най-горната точка те се връщат обратно и усещаш сякаш всичко ще излезе през устата ти. Това е много вълнуващо когато си с близо 320 км/ч.