Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Четвъртото място е по-добро от очакванията ни, каза Верстапен

Четвъртото място е по-добро от очакванията ни, каза Верстапен

1675
0
Макс Верстапен
снимка: Клайв Мейсън/Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен заяви, че е доста доволен от квалификацията си, след като се класира четвърти в сесията на пистата Албърт парк в Мелбърн. Пилотът на Ред Бул успя да се вклини между състезателите на Ферари.

„След някои трудности досега през уикенда, особено тази сутрин, бях малко разтревожен”, призна Верстапен

„Но момчетата тук и във фабриката работиха чудесно заедно, за да намерят добри настройки. Смятам, че можем да сме доволни с втора редица. В Q1 беше много напрегнато, а на подобно улично трасе е важно да се справиш още при първия опит. Имах късмет с втората обиколка, но разликите бяха много малки, а и ние използвахме само един комплект гуми.”

„Беше сложно да намерим добър баланс и все още не сме достатъчно близо, но трябва да сме реалисти и да сме доволни от постигнатото. Четвъртото място е по-добро от очакванията ни. Трудно е да се каже къде ще сме утре. Аз така и не направих дълга серия в петък, но изглежда гумите се държат доста добре.”


Пиер Гасли отпадна още в първия квалификационен сегмент.

„В първи завой попаднах в известен трафик, но като изключим това, бях сравнително доволен от обиколката си в Q1. Избрахме да направим само една серия, докато други завъртяха по две и това ни коства скъпо. Мисля, че подходихме доста оптимистично, тъй като не очаквахме такава еволюция на пистата и толкова малки разлики”, обясни французинът.

Съветникът на Ред Бул Хелмут Марко от своя страна каза директно, че тимът дължи извинение на пилота заради неточните изчисления.

„Глупава грешка от стратезите ни и трябва да му се извиним за това”, заяви той, цитиран от motorsport.com.