Начало Други Чип Ганаси Рейсинг ще съди Алекс Палу

Чип Ганаси Рейсинг ще съди Алекс Палу

184
0
Алекс Палу, Индикар
Алекс Палу, снимка Индикар

Екипът на Чип Ганаси Рейсинг е започнал съдебно производство срещу Алекс Палу. Американците оспориха договора на действащия шампион в Индикар с тима на Макларън.

Чип Ганаси Рейсинг ще съди Палу в окръг Марион, разположен в щата Индиана. Отборът твърди, че испанският състезател има договор до 2023 г. Следователно той няма право да подписва споразумение с друг отбор.

Алекс Палу има договор с чип Ганаси Рейсинг до края на сезон 2023 г., се казва в изявление на тима. „Той е ценен член на нашия отбор. Ние ще продължим да го подкрепяме в преследването на победи, подиуми и шампионати в Индикар.“

В резултат на неправомерен опит на конкурентен състезателен отбор да сключи договор с него, въпреки ясните условия на нашия договор, ние пристъпваме към съдебен процес съгласно договора.“

Всички запитвания по този въпрос ще бъдат разгледани от нашия правен съветник.“

Спорът между Чип Ганаси Рейсинг (CGR) и Макларън започна на 12 юли. Тогава американският екип обяви, че е използвал опция да задържи Палу и през 2023 г. Тази новина бе последната от пост на самия испанец, който осъди действията на своя тим.

„Не съм одобрявал това съобщение за пресата и не съм автор или одобрител на този цитат. Както наскоро информирах Чип Ганаси Рейсинг, не възнамерявам да продължа работата си в отбора след 2022 г“, се казва в туита на Палу.

Малко по-късно след съобщение на Ганаси, Макларън публикува съобщение за пресата, в което приветства Палу в списъка си с пилоти за 2023 г. Предполага се, че той ще се състезава за тима на Arrow McLaren SP в сериите Индикар през следващата година.

Рядко се случва отбор да използва опция за пилот, който очевидно не иска да продължи сътрудничеството си с отбора, още повече да го обяви публично.

След конфликта между Чип Ганаси Рейсинг и Макларън относно Палу се смяташе, че страните може би ще се споразумеят. Изглежда не е постигнато споразумение. Съдебният процес, започнат от CGR, е ясен знак, че отборът смята, че действа в рамките на договорните си права.

Независимо от изхода на съдебното производство, ситуацията не предоставя на Палу най-добрите условия за приключване на сезона 2022 г. със сегашния си отбор.

След първите 12 старта от сезон 2022 в Индикар, Палу заема шесто място във временното класиране с актив от 359 точки. Испанецът има спечелени 5 подиума и нито една победа. Пред него са двама от съотборниците му Скот Диксън и Маркус Ериксон.