Начало Moto News Чой създава първия мини-мото шампионат в България

Чой създава първия мини-мото шампионат в България

110
0

Този четвъртък български мотошампиони ще премерят сили в съвсем различно амплоа с умалени мотоциклети на писта за картинг.

Става дума за новия формат Race of Champions (Състезание на шампионите), който ще се проведе за първи път в България, а главен виновник е Мартин Чой заедно със своя екип от EKO RACING TEAM.

От доста време родният супершампион в кралския мотоциклетен клас тренира с мини-мото и преподава на любители тънкостите на две колела в отличните условия на столичната писта, а вече ще превърне заниманието и в нов формат състезание.

Първи кръг на инициативата предстои този четвъртък на пистата в Ring Mall. За 15:00 часа са насрочени свободните тренировки, от 16:00 и 16:45 са двете квалификации, а двата старта са от 17:30 и 19:00 часа. Кръговете ще продължат по точно 12 обиколки, а шампионите, които ще вземат участие могат да се похвалят с общо над 50 титли от мотоциклетни надпревари.

Освен републиканския, балкански и европейски шампион Мартин Чой, в първия кръг на Race of Champions ще се включат още Росен Тончев, Александър Георгиев, Милен Георгиев и Михаил Флоров. Организаторите споделят, че за следващите стартове ще идват гости от чужбина, а идеята е кръговете от атрактивния формат да се провеждат всеки месец.

„Много сме щастливи, че правим подобно нещо за първи път в България и че събираме толкова родни шампиони на едно място. Планираме да става още по-забавно, да включваме шампиони от други спортове, известни имена от Гърция, Сърбия, Румъния, Чехия и много други“, споделят организаторите и канят всички медии и фенове този четвъртък на Sofia Karting Ring.